Alle bedrijfswagens moeten in 2027 elektrisch zijn

Niet alleen personenauto's stappen allemaal over van verbrandingsmotoren naar elektrische voertuigen (EV). Er zijn inmiddels wel wat elektrische bedrijfswagens op de weg te vinden, maar bij veel bedrijven hebben de EV's het nog niet helemaal gewonnen. In dit artikel warmen we je op voor het idee van een elektrische bedrijfswagen!

Aanzienlijke fiscale voordelen

Als je als werkgever besluit om over te stappen op elektrische auto's, staan je enkele grote fiscale voordelen te wachten. Dit is natuurlijk een stimulans vanuit de overheid om meer bedrijven te laten overstappen op EV's. Een voorbeeld van deze voordelen is dat bedrijven in Nederland tot 2025 geen wegenbelasting betalen voor hun elektrische voertuigen. Ook zijn de autokosten van een elektrische bedrijfswagen, in tegenstelling tot brandstof auto's, 100% aftrekbaar. Deze belastingvoordelen kunnen echter binnenkort wegvallen. Dus als je ervan wilt profiteren, zorg dan dat je zo snel mogelijk overstapt op EV's.

Elektrische auto's zijn waardevast

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, wordt elektrisch rijden momenteel nog gestimuleerd door de overheid. Natuurlijk komt er een moment dat besloten wordt om gebruikers van niet-elektrische auto's zelfs meer te belasten. Dat zal een auto met een verbrandingsmotor op een gegeven moment onwenselijk maken, waardoor er een run op elektrische auto's en bedrijfswagens zal ontstaan. Het is dus nog niet direct duidelijk, maar in de toekomst zullen elektrische (bedrijf)sauto's aanzienlijk meer waard worden!

Elektrisch rijden maakt het verschil

Er was een tijd dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen trending was. Tegenwoordig is dit meer een noodzaak dan een onderscheidende factor geworden. Er zijn nog steeds veel bedrijven die de overstap naar elektrisch rijden niet hebben gemaakt. Maar we zien dat veel bedrijven en vooral overheden het steeds belangrijker vinden dat leveranciers hun steentje bijdragen aan een beter klimaat. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze een gedragscode eisen waarmee aan maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt voldaan. Met een elektrische bedrijfsauto kun je jouw positie versterken en zul je zien dat er meer goodwill wordt gerealiseerd bij klanten en/of zakelijke partners. Daarnaast is een elektrische auto ook erg stil, waardoor er geen geluidsoverlast meer is. Dit is vooral interessant voor bezorgdiensten die hun auto even langs te kant willen laten staan terwijl ze pakketjes bij iemand aan de voordeur brengen.

Zelfs bedrijfswagens stappen over op EV

Aanschaffen klinkt misschien als een snelle commitment. Je kunt daarom ook eerst een test-run doen met een gehuurde bedrijfswagen. Wil je een Mercedes v klasse huren of een Mercedes vito huren? Dan kun je altijd kiezen voor de volledig elektrische Mercedes EQV. Deze bestelwagen biedt alle kwaliteit en comfort die je gewend bent, maar dan op een duurzame manier! 


Het is inmiddels duidelijk dat het rijden in elektrische bedrijfswagens grote voordelen met zich meebrengt. We hopen dat je geïnspireerd bent om ook over te stappen op auto's en bestelwagens op batterijen!


Navigation

Home

Latest Posts

Reizen Met Mobilhome In België Corona

Published Mar 21, 23
4 min read

Mobilhome Kopen La Tranche Sur Mer

Published Mar 20, 23
10 min read

Export Auto Verkaufen

Published Mar 19, 23
10 min read